dinsdag 4 november 2014

Muziek: Arctic Monkeys - A Certain Romance

Als het dorp ingaat van de kant waar ik meestal vandaan kom, zou je zo ieder ander dorp binnen kunnen gaan. Daarmee bedoel ik niet dat dit dorp, ons dorp, lijkt op elk ander dorp, hoewel er genoeg mensen zullen zijn die dit zullen beweren. Nee, het plaatsnaambord ontbreekt. Er wordt je slechts op het hart gedrukt dat 30 kilometer per uur de maximum snelheid is en dat je je vanaf nu tot dat je je nu in een bebouwde kom bevindt.

Het laatste plaatsnaambord verdween afgelopen winter. Dat was niet geheel toevallig in aanloop naar carnaval. Andere borden verdwenen met groepsvakanties naar campings en Zuid-Europa in het vooruitzicht of bij makeovers van de lokale keten. Andere verdachten dan onze eigen 'jongs' zijn er dan ook eigenlijk niet. Criminelen van verderop halen wellicht het lood van onze dakgoten en de zitmaaiers uit onze schuren, maar ze lijken daarbij niet de moeite te nemen om daarbij een bord met de plek van herkomst te stelen als souvenir.

Een vorige keer toen op dezelfde plek het plaatsnaambord verdween verving de gemeente dit met een bord met de naam van de gemeente, dat waarschijnlijk nog op voorraad was en wellicht ook minder in trek. Die 'vergissing' kwam in de krant en toen werd het alsnog vervangen voor het juiste bord, dat nu dus weer verdwenen is. Het bord eronder met de maximumsnelheid van 30 hing er eerst wat scheef bij maar is nu weer recht gehangen. Wat betekent dat of de voorraad borden met onze naam alweer op is of dat de gemeente niet langer de moeite neemt borden op te hangen die op den duur toch weer zullen verdwijnen. Bovendien denk ik niet dat de borden het dorp echt verlaten hebben. Je moet nu alleen wat beter zoeken.


"But over there there's friends of mine
What can I say? I've known them for a long long time
And they might overstep the line
But you just cannot get angry in the same way
No, not in the same way
So not in the same way
Oh no. Oh no, no!"


PS. Het is een hele poos geleden. En Arctic Monkeys is een goede band.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten