maandag 15 november 2010

Muziek: Plan B - The Recluse

Er zijn café's, bioscopen, discotheken, theaters. Er zijn voetbalvelden, squashbanen, biljarttafels, kilometers asfalt om over hard te lopen. Er zijn honden, paarden, koetjes en kalfjes, katten en kippen. Er zijn vrienden, ouders, grootouders. Er zijn blonde haren, blauwe ogen, lachende monden. Er is werk, er zijn euro's om verdiend te worden. Er is school, een vak om te leren en een diploma te behalen. Er zijn redenen om naar buiten te gaan.

Maar soms lijkt het allemaal niet belangrijk of leuk genoeg. Hier zijn ook wel dingen. Vooral nu het water met bakken uit de hemel komt, is het goed toeven binnen. TNT bezorgde al kilo's boeken hier, en uren aan muziek, films en tv-series kwamen door kabels mijn laptop binnen gestroomd. Er is veel meer muziek dan radiostations je laten horen, er zijn meer films en series dan er in bioscopen en op tv te zien zijn en er zijn meer boeken te lezen dan er in het boekenpakket op school zat. Er zijn websites die je haarfijn uit willen liggen wat je wel moet zien, horen en lezen en vooral wat niet. Je moet er doorheen, al deze (soms betweterige) uiteenzettingen over wat goed is en waarom dan wel, maar dan blijft er met wat geluk toch iets over wat lijkt op een eigen smaak en mening. The World Wide Web kan je wereld een stuk wijder maken.

Maar soms is het web iets te wijd. Als alle goede muziekjes, boeken, films en series zijn binnengehaald en verteerd zijn, houdt het internet niet op. Het gaat gewoon verder. En om een of andere reden wil je toch weten waar het op houdt. Er domme irritante spelletjes die verrassend verslavend zijn, er zijn filmpjes met waterskiënde honden, met baby's met de evil look. Dan is er nog de twaalf procent van het internet dat uit porno bestaat. Het internet lijkt niet op te houden. En zo is er nog ergens, in een hoekje van dat web, een blog te lezen voor als je echt niet meer weet wat je met je tijd moet doen.

"Oh yeah they call me ‘The Recluse’
‘Cause I don’t go outside for nothin’, no one
Is gonna make me leave this room
Oh no they can’t tell me nothin’, no way"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten