dinsdag 19 mei 2009

Muziek: The Walkmen - The Rat

Je ziet ze elke zaterdagavond, in elke disco, tent of bar. Soms veilig in een groepje lotgenoten, of anders aanhakend bij een groepje waar ze mensen van kennen. Het zijn de mensen die ouder zijn, en het gat tussen hun leeftijd en de gemiddelde leeftijd van het uitgaanspubliek steeds groter zien worden. Ze proberen er niet te veel aan te denken, maar ze vragen zich stiekem af of dit ook al zo was toen zij nog jonger waren.

Het kan gaan om vijftigers, veertigers, dertigers, maar soms zijn zelfs mensen van begin twintig 'oud'. Hoofdschuddend sta je dan toe te kijken hoe beginnende stappers hun bierdrinkcapaciteiten ruimschoots overschatten en pubermeisjes enkel hun nieuwste outfit dragen en net te veel make up, ook op een motorcrossfeest in een tent. Je trekt je conclusies en besluit volgende keer het ergens anders te proberen, of overweegt zelfs op zaterdag na het elfuurjournaal naar bed te gaan. Dan heb je op zondagochtend tijd om naar de kerk te gaan, of om naar Ikea te gaan. Deze gedachtegang moet je stoppen voordat je bij het Ikea-gedeelte aankomt, want voor je zit je in gedachten al achter de geraniums een advocaatje te drinken met je duffe buurman die je duldt omdat hij de enige is die nog spontaan aanklopt, of met een kruiswoordpuzzels-makende vergrijsde echtgenoot en een jengelend kleinkind.

Nu zal er altijd een tijd komen waarop je met liefde en volledige instemming het uitgaan inruilt voor andere activiteit op je vrije avond. Maar doe het niet omdat Jan en Truus niet meer meegaan. Ga uit, maak het laat en denk even aan Jan en Truus als je gaat slapen, want Jan laat op dat moment de hond al uit, want Truus wil niet bij Ikea in de file staan.

"When I used to go out I would know everyone that I saw
Now I go out alone if I go out at all"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten