zaterdag 7 november 2009

Muziek: Dave Davies - Death of a Clown

Komt dat zien, komt dat zien! The circus is in town! De rally van Hengelo heeft een traject uitgezet in het buitengebied van ons dorp, en van vanmiddag half 2 tot vanavond 9 uur sjeesden rallywagens met een oorverdovend lawaai voor ons huis langs. Je hoort ze komen, ziet dan ook de felle lampen aankomen, terwijl iemand in een geel veiligheidsvestje op zijn fluitje blaast. De wagen flitst voorbij, je ziet nog even de achterlichten. Dan wacht je op de volgende.

En druk dat het was toen ik vanmiddag naar huis fietste, met omweg omdat er een boel is afgezet. In de zandweg tegenover ons inrit staan meer auto's geparkeerd dan er normaal in een maand voorbij komen. Het ontbreekt mijn broer aan commercieel talent, anders had hij vanmiddag voor afzetprijzen jachtbitter, gehaktballen en erwtensoep kunnen verkopen. Want er staan met dit herfstweer een boel mensen te kijken hoe protserig beplakte auto's met veel lawaai voorbij scheuren. Nu had m'n beste broer alleen een paardentrailer met straalkachel en bier voor z'n vrienden staan.

The circus was in town. Vanavond en morgen wordt er hier opgeruimd, misschien ergens nog een auto van een boom af gepulkt. Op dat moment scheuren de andere wagens al ergens anders voorbij, bij het volgende traject. En weer staan mensen te kijken, als naar een tenniswedstrijd waar ballen maar één kant op geslagen worden. Zij die het snappen, snappen het, maar ik snap er helemaal niks van.

"The old fortune teller lies dead on the floor
Nobody needs fortunes told anymore
The trainer of insects is crouched on his knees
And frantically looking for runaway fleas"



PS. wie het verband tussen het nummer en het verhaal niet zien: rally->circus->clown->death of a clown. Het slaat misschien nergens op maar ik had geen beter verhaal bij het nummer of omgekeerd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten