maandag 13 december 2010

Muziek: Boh Foi Toch - Loat mi-j Gaon

"Kiek em goan!" Naast liefde voor het boerenleven, liefdesverhalen en competitiestrijd (wie krijgt hem?) is leedvermaak een van de grootste motivaties om Boer zoekt Vrouw te kijken.

Boeren die het omgaan met vrouwen verleerd zijn of nooit geleerd hebben zijn weliswaar niet de diegenen die de meeste brieven krijgen, maar wel die waar het meest over gesproken wordt. De meest herhaalde scene van vorig seizoen is ongetwijfeld die waarin boer Wietse nalaat een van zijn vrouwen te helpen met haar zware koffer. Het is ongetwijfeld een van de redenen waarom Yvon dit jaar, zonder dat ze daarvoor genoeg brieven hebben gekregen, de drie vastgeroeste broers blijft volgen. Via internet, dat wel dan.

Wat dat betreft heeft Boer zoekt Vrouw sterke overeenkomsten met Beauty and the Nerd, waar wereldvreemde computerfreaks gekoppeld worden aan, op hun manier, even wereldvreemde barbies. De onbeholpenheid, die scoort. John de Wolf en Bart Chabot op de dansvloer, niemand wilde dat zien omdat ze zo fenomenaal die foxtrot beheersten. America's Funniest Home Videos is bijna enkel gebaseerd op dieren niet weten wat lichtweerkaatsing is (een kat die een gevecht op leven en dood voert met z'n spiegelbeeld, dat is een klassieker).

Maar eerlijkheid gebied te zeggen dat ik ook geen enkel verstand heb van de omgang met vrouwen met als doel meer dan het uitwisselen van informatie. Het is al jaren een populair onderwerp in Sinterklaasgedichten hier thuis. Zusjes die een schoonzus eisen, ouders die een schoondochter willen, ze wezen fijntjes op het feit dat ik langs het voetbalveld of aan de biljarttafel mijn ware waarschijnlijk niet vinden zal. Maar de dansvloer blijkt met enige regelmaat ook geen goede ondergrond voor mijn vrouw-aansprekende kwaliteiten, wat deze ook mogen zijn. Misschien had ik toch ervoor moeten kiezen om boer te worden. Had Yvon nog kunnen helpen.

"Ik bun gin gulden, gin kwartjen en ok gin stuver weerd
Mi-jzelf verkopen nae dat heb ik nooit eleerd
Zeuk i-j een scholder dan bu'j bi-j mien verkeerd
Ik bun gin prins en kröppel is mien peerd"

PS. Helaas, er is nog niet iemand die dit fenomenale nummer op YouTube heeft gezet, dus moet je bas, zang, gitaar, drums en harmonica maar indenken bij bovenstaande titel en tekst. Of koop die cd's, ze zijn het waard.

"Ik ben geen prins en kreupel is mijn paard"

Dat zijn zinnen die van Xander de Buisonjé een bazelende peuter maken. Die liedjes maakte waarvan je zegt: "rijmelarij van likmevestje" (Gouden Holland Casino reclame, daar is dan wel weer een filmpje van, zie hieronder. "weet waar je kansen liggen", tja, weet dat)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten