dinsdag 23 februari 2010

Muziek: Girls - Lust for Life

Ach, het meeste valt er naast. Dat zei m'n oma over de regen, of de oude buurman waarmee ze altijd koffie dronk. Ik weet het niet meer. Maar het valt moeilijk tegen te spreken, de meeste regen valt ergens anders. Relativeren, daar zijn ze goed in hier. Daniël Lohues had het er nog over, afgelopen vrijdag. Hij gaf een prachtige show weg, met nummers van zijn solovoorstellingen, van Skik en van zijn Louisiana Blues Club. En verhalen tussendoor, over zijn leven in het Drentse dorp Erica. Goede mop over een gebroken arm ook nog. Vrijdag valt zijn nieuwe cd hier in de bus.

Maar die regen, het meeste kan er wel naast vallen, maar het gaat om de regen die op je hoofd valt. En op de voetbalvelden. Ik wil over de velden rennen, en dan afgepeigerd maar voldaan een biertje drinken, nog voor het douchen. Ik wil in de zon fietsen, zoals dat zo mooi kan in de binnenstad van Groningen. Slingerend tussen de bussen, voetgangers en andere fietsers door. Stel je een muziekje van Rogier van Otterloo erbij voor, en Monique van der Ven op de bagagedrager, dan je bent een gelukkig mens. Ik wil barbecueën, en buiten bij de vuurkorf zitten tot het donker is. En op het terras zitten, zonder dat de rokers zich hoeven af te zonder om aan hun nicotinebehoefte te voldoen. Ik wil de zomer.

Maar afgelopen donderdag kwam ik buiten lopen na een dag practicum, en ik merkte met lichte verwondering dat het niet meer koud was. Alleen in hoekjes liggen links en rechts nog zielige hoopjes sneeuw te smelten. Het wordt weer warmer, lichter. Als een soort enorm vertraagde zonsopgang. Maar het is altijd afwachten, wat voor dag het wordt. De winter was hard en koud, en dat had geen mens verwacht. Wat voor zomer kan het worden?

"Oh, I wish I had a boyfriend
I wish I had a loving man in my life
I wish I had a father
Maybe then I would've turned out right
But now I'm just crazy, I'm totally mad
Yeah I'm just crazy, I'm fucked in the head
And maybe if I really tried with all of my heart
Then I could make a brand new start in love with you

Oh, I wish I had a suntan
Oh, I wish I had a pizza and a bottle of wine
Oh, I wish I had a beach house
Then we could make a big fire every night
Instead I'm just crazy, I'm totally mad
Yeah I'm just crazy, I'm fucked in the head
And maybe if I really tried with all of my heart
Then I could make a brand new start in love with you"



PS. Rogier van Otterloo is de componist die de muziek schreef voor de verfilming van Turks Fruit. Daarin speelde Monique van de Ven samen met Rutger Hauer. Maar in ieder geval, er zit een scène in waar ze, pas getrouwd, door Amsterdam slingeren op een Batavus. Prachtig. Hieronder het muziekje. En dan nog eens, met delen van de film, met op 6.28 de fietsscène.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten