vrijdag 2 april 2010

Muziek: Led Zeppelin - Rock and Roll

Er gaat niets boven livemuziek. Vooral als je niet dansen kunt, dan kun je nu in ieder geval staan schreeuwen naar de band, mee brullen, en "oh, yeah!" schreeuwen aan het eind van ieder nummer. Dat ga je niet doen als de jukebox of de onzichtbare DJ je van muziek voorziet.

Het kan me niet schelen of het in een stadion, tent of café is, live gespeelde muziek heeft meerwaarde. Ook al kun je de bandleden nauwelijks zien, of hoor je zelfs als leek dat er fouten worden gemaakt. Of er nou 5, 50 of 50000 mensen mee staan te luisteren, je deelt iets. Er zijn mensen die in een tent of café weg kunnen kruipen in een hoek: "Wat staat het hard, hè?", "Ja, en erg goed is het ook niet." Ik deel de mening dat bands niet beseffen dat er in café's en feesttenten ook mensen komen voor andere dingen dan de muziek. Maar kom op. Het zijn vaak dezelfde mensen die klagen dat het zo rustig is.

De zomer is weer aangebroken, en betekent veel tenten met daarin nog meer bandjes. Hobbybands die hun eigen lievelingsmuziek spelen. Professionele coverbands die met gemak switchen van Jannes naar Rammstein, van Guus Meeuwis naar Liquido. En bands met eigen nummers, pogend de aandacht van het publiek vast te houden als de bekende nummers op zijn. En coverbands met maar een band hebben waarvan ze coveren, van AC/DC, van Rammstein, van Normaal. Ze zijn goed, slecht, ruig, gelikt, hip en ouderwets. Laat maar komen.

"Its been a long time since I rock and rolled,
Its been a long time since I did the stroll.
Ooh, let me get it back, let me get it back,
Let me get it back, baby, where I come from.
Its been a long time, been a long time,
Been a long lonely, lonely, lonely, lonely, lonely time.
Yes it has."



Geen opmerkingen:

Een reactie posten