zaterdag 1 mei 2010

Muziek: The Buggles - Video Killed The Radio Star

De koffie werd duurder, maar we kregen er iets voor terug. In de kantine kwam ineens een beamer te hangen. Soms waren er beelden op te zien van de openbare eindexamens Drama en Muziek, of van belangrijke sportevenementen, zoals Roland Garros, of het WK voetbal. Maar meestal was TMF te zien, Nederlands enige echte clipzender.

Welk doel het schoolbestuur werkelijk voor ogen had met deze opstelling, was niet direct duidelijk. Pauzes dienden toch voor voeding en sociaal contact, en tussenuren voor huiswerk? En enorm populair waren de banken voor het scherm niet. Maar soms keken we. En daar openbaarde ons Kelly Clarkson. In de clip (Since U been Gone) sloeg ze het appartement van haar ex aan gruis. En de clipmaker had goed werk geleverd. Ze zag er mooi uit daar. Voor een klasgenoot draaide het uit op een obsessie. Op internet gaf hij uiteenzettingen over zijn favoriete momenten in de clip ("0:49, als ze het refrein zingt, eerste close-up. Heel lekker!", enzovoort).

Ik kijk tegenwoordig niet zo veel clips meer, van veel muzikanten weet ik niet hoe hun neus er uit ziet, en of ze lekker zijn. Wel zag ik nog de clip van The Gossip, en de zangeres. Heel, heel erg dik is ze, je kunt niet anders zeggen. Maar wat maakt het in uit? Zingen, brullen, dat kan ze. En gelukkig telt dat nog.

"Pictures came and broke your heart"



PS. Niet te min denken of Kelly Clarkson nu, ze zingt met een fijne hese stem het "Yeah-yeah" in de coupletten, dat blijft hangen. Toch? Oh ja, en de clip voor dit nummer van The Buggles was de allereerste clip die MTV liet zien. Ooit. Dat is ironisch, en dat wisten ze bij MTV ook wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten