vrijdag 3 april 2009

Muziek: The Replacements - Can't Hardly Wait

SBS zet het in zijn reclameblokaankondiging: "Het is lente!" Had dat vorige week nog iets ironisch, nu scoren ze ermee. Vanaf het balkon hier zag ik vanmiddag mensen buiten eten, rook ik geur van pannenkoeken, hoorde gerinkel van afwas die gedaan werd. Overal staan de tuindeuren open, ook bij ons.

Vanaf nu komt het ene na het andere feest. In tenten, waar bier met bladen komt en waar t-shirts met verrotte teksten hoog scoren. Helemaal apart is een feest bij Buurse over de grens. Duitsers en Nederlanders lopen er door elkaar, ongeveer fifty-fifty. Toch kun je met redelijke zekerheid de nationaliteit van iedere persoon vaststellen. Veel verder dan 25 km zullen de meesten toch niet uit elkaar wonen. Maar goed, het is altijd wel goed voor een paar vreemde gesprekken vol verwarring en onbegrip. Soms wordt de taalbarrière ook aangegrepen om over te gaan op niet-verbale communicatie. "Der Sprache der Liebe versteht ja jeder!" of iets in die trend.

Nu is de verleiding heel groot om iets Duits hier neer te zetten. Maar Rammstein is niet heel zomers, en Wir Sind Helden, Die toten Hosen, Falco, Nena, die Ärzte en Spider Murphy Gang komen wel een andere keer. We gaan voor The Replacements:

"Jesus rides beside me
He never buys any smokes"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten