donderdag 23 april 2009

Muziek: Whiskeytown - Sit and Listen to the Rain

Bang
Bang
Oh Yeah
Oh Yeah

Soms gaat het om de eenvoud. Een vormloos t-shirt met de bovenstaande tekst er vaal op gedrukt. Bij een van de eerste tentfeesten van dit jaar maakt het indruk, of is het in ieder geval goed voor een paar reacties, ook bij mensen die niet weten dat het hier gaat om de locale modewoorden van het afgelopen jaar.

Want modewoorden zijn het. Want als "Ademnood" van Linda, Roos en Jessica wordt gedraaid in een café waar normaal rockmuziek de boventoon voert, dan weet je dat er iets moet zijn. En dat 'iets' is een "oh yeah" ergens in de tekst, zuchtend ingezongen door de gewezen soapsterren. Hetzelfde geldt voor The Zombies met "Time of the Season", waar een hele mooie "Who's your daddy?" in zit. Dat was weer een aantal jaar geleden. In "Paper Planes" van M.I.A. zitten de geweerschoten en kassageluiden, en in "I Hope You Die" van Bloodhound Gang begint met een fraai "You must die, I alone am best". Wat de volgende 'hit' wordt, dat weet niemand echt.

Het feest op zich afgelopen zondag viel wat tegen. Na een succesvolle partij buikglijden over een geïmproviseerde baan van biertafels vorig jaar, had men dit jaar een wedstrijd uitgeschreven, met een zo'n officiele buikschuifbaan die opgeblazen wordt. Duurde veel te lang. Werd er gekeken wie er het verst gleed, alsof dat belangrijk is. Vorig jaar was het spannend omdat de glijders op het randje van een pijnlijke val gleden, nu werd het pas een beetje leuk toen een jongen besloot dat het jammer zou zijn dat zijn boxershort nat zou worden. Na het glijden droop de tent langzaam leeg. "Zo lang het nog gezellig is, moet je nooit weggaan", maar op een gegeven moment was het wel voorbij, want echt geweldig was het niet meer. Tijd om weg te gaan.

"Sit around, dream away the place I’m from
Used to have it all, now I just got some
I could go out tonight, but I ain’t sure what for
Call a friend or two I don’t know anymore

Sit and listen to the rain
Sit and listen to the rain"

P.S. sorry, geen video beschikbaar, sowieso geen video's voor Whiskeytown, maar heel goede band, met Ryan Adams

Geen opmerkingen:

Een reactie posten