vrijdag 10 april 2009

Muziek: Voicst - Mixed Words

Soms droom je ervan. Overdag enkel iets hebben om bezig te zijn en voor de avond alleen maar bier en plezier. Dat plezier bevat allerlei dingen, zoals voetbal, vrouwen, films, muziek en biljart. En dan maar aan een bar of tafel zitten en maar praten, drinken, grappen en grollen. Het maakt niks uit, iedereen heeft een beeld voor zich waarmee hij zich in vakantie of weekend het liefst mee bezig houdt.

Dan kijk je geen journaal, en lijkt alle ellende die überhaupt al ter sprake komt heel ver weg. Elkaar nog één keer voor gek zetten over iets wat pas of vele jaren geleden gebeurd, daar zit je met je gedachten: "Weet ik nog iets beters?", "Wat was dat ook alweer?", "Zouden ze het in de gaten hebben als ik er iets bijverzin?", je weet hoe het gaat, en een beetje iemand kan incasseren en uitdelen.

Misschien zou het gaan vervelen. Dan wil je weer ellende, bijdragen aan de maatschappij, werken aan de toekomst. Of in ieder geval iets doen wat daarvoor doorgaat. Het geeft iets waar je op terug kunt kijken. Bij al dat andere moet je maar hopen dat er iemand met een goed geheugen of een fotocamera bijzat.

"Emptiness is comfort, emptiness is easy"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten