woensdag 25 maart 2009

Muziek: Ryan Adams - Halloweenhead

Het jonge personeelslid van camping Dennenoord moet een lachje onderdrukken terwijl hij naar boven kijkt en zegt: "Jullie hebben al een laatste waarschuwing, en dan vinden jullie het een goed idee om een tent en een bed in de boom te hangen?"

Hij heeft het tegen 7 jongens van 16 en 17 jaar, die trots naast hun piramide van Grolschkratjes staan. Het is dag 3 van ons verblijf op de jongerencamping in Ommen en er zijn inderdaad al een paar dingen voorgevallen: een brandblusser werd leeggespoten (machtig gezicht, een poederwolk die langzaam over de camping waait), een jongen heeft binnen 4 uur na aankomst zijn hoofd laten kaalscheren, onze versterker is in beslag genomen en nu hangen een koepeltentje en een bed met veerbodem in de boom naast een soort slinger van lege bierkratten. De laatste waarschuwing, een fraaie stempel op de borgbrief, kregen we voor die brandblusser. Iemand aan de andere kant van de camping had gekotst, zogenaamd door het poeder. Nog vier dagen en tal van gebeurtenissen later vertrekken we, met onze borg terug, en krijgen we het verzoek mee om volgend jaar niet terug te komen.

Het was een briljant idee. Beeldend kunstenaars hebben jaren opleiding en een flinke berg inspiratie nodig om met zoiets te komen. We hadden er een bordje bij moeten zetten:

"Ode aan de jongerencamping"

Met deze creatie hebben deze jonge talentvolle artiesten gepoogd het leven op de jongerencamping te beschrijven. Ze hebben dingen die hier alledaags zijn een
ongebruikelijke plaats gegeven om ze met een andere blik te laten bekijken. Het publiek op de camping wordt zodoende geconfronteerd met de essentie van hun leven op deze camping
augustus 2004


We zijn trouwens nooit terug geweest. Ons kunstwerk moest dezelfde dag nog naar beneden. Sommige mensen hebben geen oog voor wat er echt toe doet.

"I've got a bad idea again"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten